Welkom op de blog van Diane van Rangen

Als student van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs (AHKCO) in Suriname moest ik voor het vak internetjournalistiek een weblog aanmaken. Dit hier is het resultaat van een kleine moeite.

Ik beschrijf zoveel als mogelijk de zaken die ik dagelijks meemaak en tegenkom. Deze kunnen variëren van dingen die in en rondom mijn huis gebeuren, maar kunnen ook zaken zijn die ik op straat tegenkom.

Ik wens u veel leesplezier en laat a.u.b. een reactie achter voordat u de blog verlaat.

Diane

woensdag 21 juli 2010

Studenten Journalistiek produceren film over Klaaskreek


Paramaribo -- De stichting Toerisme Ontwikkeling Klaaskreek (STOK) is een organisatie gericht op gemeenschapsontwikkeling, welke tot doel heeft het bevorderen van de toerisme in het dorp en het geven van bekendheid van de cultuur aan jongeren van het dorp en mensen om hen heen.

Om dit te bewerkstelligen zijn ze onlangs een samenwerking aangegaan met de studierichting Journalistiek van de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur (AHKCO). De bedoeling hiervan was het maken van een film over een themadag op 20 juni te Klaaskreek. De themadag ging over zang, dans en muziek die door de ouderen vanuit het verdronken dorp Ganzee werd meegenomen. Met de film wil de stichting aan cultuuroverdracht doen, zodat deze niet verloren gaan. Angela Rensch zegt dan ook; “Het lijkt alsof jongeren niet meer geïnteresseerd zijn in hun cultuur”.

De film duurt 30 minuten en gaat over de traditionele zang, dans en muziek van de oud-Ganzeers. Het biedt ook een terugblik over de geschiedenis van Klaaskreek. Een bron van inkomsten voor de bevolking, is het Bena strand, goed onderhouden door de inwoners en toeristvriendelijk. Kortom een dorp in ontwikkeling met een mengeling van het oude en moderne.

De cursusleider van de opleiding, Jane Kolf-Bergraaf, heeft op donderdag 15 juli jongstleden, in aanwezigheid van enkele bestuursleden van de stichting, de dvd overhandigd aan Angela Rensch, secretaris van STOK.
Kolf geeft aan blij te zijn met deze projecten. Studenten krijgen de mogelijkheid theorie toe te passen in de praktijk en worden zo ook klaargestoomd voor hun stages. Zij geeft ook aan dat dit niet de eerste samenwerking is van de opleiding, maar dat er vorig jaar 4 voorlichtingsfilms zijn gemaakt in opdracht van het directoraat Sport en Jeugdzaken en dat er nog meer zullen komen. “Het theoretische kennen ze al, maar nu moet blijken wat ze in de praktijk kunnen".

De studenten, Diane Bakker-van Rangen, Werner Kioe A sen, Aryan Soewarto en Sherida Asinga hebben gewerkt aan deze produktie en zij stonden onder supervisie van Indra Dwarkasing, docent Televisie op de academie.

1 opmerking:

  1. hello my friend! warm greeting ^^!
    your blog looks nice 0_0

    by the way,
    if you need to find unique fonts, you can go to our website.

    best regards;

    BeantwoordenVerwijderen

Powered By Blogger